• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новости
  • „Тиждень педагогічної майстерності – 2017” в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді.

„Тиждень педагогічної майстерності – 2017” в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді

Педагогічна майстерність -

це високе мистецтво

навчання і виховання,

що постійно удосконалюється,

доступне кожному педагогу,

в основі якого лежать професійні знання,

уміння і здібності.

А.С.Макаренко

Навчання в педагога триває все життя. Сучасна парадигма освіти, застосування новітніх технологій потребують якісно нового підвищення фахової майстерності педагога, бо лише творчий вчитель зможе виховати творчого учня. На думку В.О.Сухомлинського, суттю педагогічної творчості є думка, ідея, яка пов’язана з тисячами повсякденних явищ. Педагогічна ідея – це повітря, на якому пливуть крила педагогічної майстерності. Будь-які інновації є постійним джерелом прогресивного руху педагогічної науки і практики і в кінцевому підсумку впливають на якість змісту позашкільної освіти зокрема еколого-натуралістичного напряму, який в подальшому сприяє розвитку та формуванню екологічно грамотної особистості, і є майбутнім громадянином інформаційного суспільства.

Відповідно до Річного плану роботи ЗОЕНЦ на 2016/2017 навчальний рік, з метою вивчення системи роботи та рівня педагогічної майстерності педагогічного колективу, поглиблення й розширення знань педагогів про нетрадиційні форми та методи роботи з дітьми, впровадження у навчально-виховний процес сучасних педагогічних технологій, залучення педагогів до активної самоосвітньої та інноваційної діяльності, формуванню стійких професійних цінностей з 9 до 20 березня 2017 року в ЗОЕНЦ проводився Тиждень педагогічної майстерності під гаслом „Навчаючи інших – навчаємось самі!”.

Організації та проведенню методичного заходу передувало створення комісії, підготовка необхідної документації, складання та затвердження плану, графіку взаємовідвідування гурткових занять.

Протягом Тижня було проведено ряд заходів, спрямованих на вивчення стану роботи гуртків, організацію і проведення масово-виховних заходів, огляд планів-конспектів гурткових занять та методичних напрацювань педагогічних працівників, взаємовідвідування гурткових занять із наступним обговоренням, тренінгу для педагогів, обміну досвідом, ознайомлення з творчими лабораторіями керівників гуртків, методистів та завідувачів відділами, зокрема:

1. Засідання методичного дня, на якому із доповідями виступили: Токарєва О.І., методист відділу біології та дослідницько-експериментальної роботи „Методичні рекомендації щодо організації та проведення навчально-дослідницької діяльності юннатів”, Фляшко В.В., керівник гуртків Хустської філії ЗОЕНЦ, натуралістичної бази „Нарцис” з темою „Формування пізнавальних та дослідницьких інтересів юннатів під час проведення екскурсій на заняттях гуртка „Юні друзі природи”. Бурак Г.Й., методист відділу інформаційно-методичної роботи, провела експрес-огляд періодичних видань та фахової літератури за лютий 2017 року;

2. Виставку педагогічних доробок та напрацювань „Педагогічний вернісаж - 2017”, на яку педагоги ЗОЕНЦ та філій представили змістовні методичні матеріали, розробки занять, поширені конспекти занять, презентації, портфоліо педагога та гуртка, дослідницькі роботи, екологічний практикум, тематичні папки із дидактичними, ілюстративними, демонстраційними матеріалами для гурткових занять, відеоматеріали та видавничу продукцію;

3. Масово-виховний захід, присвячений Міжнародному дню лісу, який провела Самойлова А.В., завідувач відділу екології та природоохоронної роботи, метою якого є пропаганда збереження зелених насаджень, залучення учнівської молоді до практичної природоохоронної діяльності;

4. Калейдоскоп методичних розробок гурткових занять, на який керівники творчих учнівських об’єднань представили розширені плани-конспекти та розробки гурткових занять еколого-натуралістичного профілю.

5. „Аукціон педагогічних ідей” – проведений Поган О.В., завідувачем відділу інформаційно-методичної роботи, під час проведення якого дійшли висновку, що головним показником творчої діяльності педагога є наявність педагогічних знахідок, власних ідей, які в подальшому складатимуть систему педагогічної майстерності, досвіду, який стає головним показником успішності.

6. Засідання атестаційної комісії – заслухано творчий звіт керівника гуртків Кремінь О.І.

7. Педагогічний тренінг „Секрети педагогічної майстерності” провела Бурак Г.Й., методист відділу інформаційно-методичної роботи метою якого є стимулювання бажання підвищувати свій професійний рівень, активізувати творчий потенціал, розвивати навички використання інтерактивних технологій.

Крім вищезазначених заходів з метою обміну досвідом та набуття практичних навичок для молодих спеціалістів згідно графіку взаємовідвідування гурткових занять педагогами ЗОЕНЦ з 14.03-до 17.03 проведено ряд відкритих занять:

14.03. - „Весняні роботи в саду. Обробіток приштамбових кругів” у гуртку „Юні садівники” провела Величканич О.М., відвідали (Самойлова А.В., Червеняк Т.М.);

15.03 - „Особливості організації, розмноження та розвитку черевоногих та двостулкових молюсків. Ознайомлення з представниками типу: Жабурниця, Виноградний слимак, котушка, ставковик” у гуртку „Юні зоологи”, провела Червеняк Т.М., відвідали Самойлова А.В., Яхимець І.М.

- „Вода-основний елемент біосфери. Основні водні ресурси в гуртку „Юні охоронці природи” провела Поган О.В., відвідали Червеняк Т.М. та Кремінь О.І.

- „Друкування документа на принтері. Практична робота: Друк документа Word”у гуртку „Юні користувачі ПК” провела Біляк О.В, заняття відвідали Поган О.В. та Бурак Г.Й.

16.03. - „Перші провісники весни” у гуртку „Юні натуралісти дошкільного віку” провела Павко М.М., відвідала Поган О.В.

17.03.- „Проблеми безпритульних тварин. Причини виникнення та шляхи вирішення”у гуртку „Основи біоетики” провела Самойлова А.В., відвідала Павко М.М.

- „Ряд Блохи” провела Яхимець І.М., в гуртку „Юний ентомолог”, відвідали Павко М.М., Кремінь О.І.

Тиждень педагогічної майстерності, як і у минулі роки, показав, що педагоги ЗОЕНЦ та філій на належному рівні підготувалися до його проведення, мають вагомий педагогічний багаж, використовують інноваційні технології, знаходяться в постійному пошуку нових форм і методів роботи для покращення проведення гурткових занять, масово-виховних заходів та заходів, спрямованих на підвищення рівня педагогічної майстерності педагогів.

Учитись важко, а учить ще важче.

Але не мусиш зупинятись ти.

Як дітям віддаси усе найкраще,

То й сам сягнеш нової висоти

М. Сингаївський

/Files/images/pedmaysternst_2017/P3148592.JPG/Files/images/pedmaysternst_2017/P3148561.JPG

/Files/images/pedmaysternst_2017/P3148624.JPG

/Files/images/pedmaysternst_2017/P3148596.JPG

/Files/images/pedmaysternst_2017/P3168662.JPG

/Files/images/pedmaysternst_2017/P3168663.JPG

/Files/images/pedmaysternst_2017/P3148626.JPG

Поган О.В.,

/Files/images/pedmaysternst_2017/P3148606.JPG/Files/images/pedmaysternst_2017/P3148620.JPG

/Files/images/pedmaysternst_2017/P3168638.JPG

Кол-во просмотров: 324