Цікаве та змістовне дозвілля школярів у таборі "Арніка"

Із 20 квітня до 3 травня тривала чергова відпочинкова зміна у таборі «Арніка», під час якої цікаво і змістовно проводили своє дозвілля діти Донецької області і Рахівського району Закарпаття. Протягом зміни з дітьми було проведено багато цікавих занять, майстер класів, пізнавальних екскурсій, змагань.

30 квітня педагоги Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру також завітали до дітей, запропонувавши їм цікаву навчально-пізнавальну програму.

Директор ЗОЕНЦ Олександр Геревич у своєму зверненні до дітей наголосив на значенні природи в житті людини, усвідомленні відповідальності кожного за долю планети, необхідності заощадження природних ресурсів і охорони природи.

Вихованці екоцентру, учасники екологічного лялькового театру „Екознайки” показали виставу „Пригоди Нарциса”. Діти дізналися багато цікавих фактів про чудову квітку нарцис, яка зростає в Долині нарцисів, почули поетичні легенди.

Також учасники табору взяли участь у навчально-пізнавальному екологічному квесті, який підготували і провели педагоги екоцентру та вихователі табору «Арніка». Діти виконували цікаві, а головне – повчальні, завдання на наступних зупинках квесту:

- «Флора і фауна Закарпаття» (Самойлова Алла В’ячеславівна);

- «Символ карпатської природи» (Біляк Оксана Василівна)

- «Нічні мешканці лісу» (Кремінь Оксана Іванівна)

- «Ліси Закарпаття» (Величканич Ольга Михайлівна)

- «Іхтіофауна Закарпаття» (Гвоздак Наталія Василівна)

- «Задій усі органи чуття» (Щербініна Ганна Михайлівна)

Також діти взяли участь у тренінгу з національно-патріотичного виховання та екологічних тренінгах, які провели педагоги екоцентру Кремінь Оксана Іванівна, Самойлова Алла В’ячеславівна і Величканич Ольга Михайлівна:

- «З Україною в серці»

- «Земля – наш спільний дім»

- «Їх потрібно врятувати»

ХХІ століття. Яким воно буде для жителів планети Земля? Це залежить від нас із вами. Настав час керуватись у своїх вчинках правилами екологічного гуманізму. Основна його ідея: ми з вами – лише частка природи, Космосу, законами і правилами якого ми повинні керуватись у повсякденному житті. Не владарювати над природою, а співпрацювати з нею, бути не царем природи, а її невід’ємною часткою.

Кiлькiсть переглядiв: 471