Закарпаттю - чисте довкілля

„Міста - велике творіння розуму і рук людських. Їм належить вирішальна роль в територіальній організації суспільства. Вони служать дзеркалом своїх країн і районів”.


/Files/images/orgmas/P4101381.JPG/Files/images/orgmas/P4101382.JPG

Турбота про чистоту річок, скверів, вулиць повинна хвилювати кожного мешканця міста, починаючи з дитячого садка, тому що це не данина сьогоденню, а думка про майбутнє.

/Files/images/orgmas/P4101393.JPG

Стало доброю традицією, що у цей день до заходів із благоустрою долучаються всі громадяни України. Прибирання проводять у скверах, на прибудинкових територіях, в приміщеннях. Кожен свідомо вважає за необхідне прибрати сміття, посадити квіти тощо. Напевно, кожна людина прагне жити у чистому і гарному місті, де можна прекрасно провести вільний час, приємно відпочити, спокійно прогулятися його вулицями.

/Files/images/orgmas/P4161453.JPG

/Files/images/orgmas/P4141428.JPG

/Files/images/orgmas/P4141446.JPG14 квітня колектив ЗОЕНЦ взяли участь в акції „Закарпаттю – чисте довкілля”.

"Озброївшись" пакетами для сміття, граблями, мітлами й лопатами, був проведений благоустрій території, а саме: впорядкували газони, обрізали дерева і кущі в дендрокуточку, обкопали і розпушили ґрунт у квітниках, прибрали від опалого листя, гілок, сміття. В навчально-декоративну водойму випустили кольорових рибок. На завершення із пташника випустили канюка, якого підлікували протягом зими.

/Files/images/orgmas/P4141451.JPG

Отже, поки ми не тримаємо в чистоті свої вулиці, то і не тримаємо в чистоті і свої домівки. А коли не тримаємо в чистоті домівки, то і рідний край оминає чистота. Якщо протидіяти глобальним змінам у навколишньому середовищі нам не під силу, то повернути місту його привабливе обличчя, а собі – затишок і спокій у своїй домівці, повинен намагатися кожен. І, можливо, тоді піде життя на краще, і воно дійсно так буде, тільки - но ми згуртуємося і налагодимо ці проблеми шляхом спільних зусиль і прагнень.

А він – наша спільна домівка! В результаті проведеного заходу привабливими стали зелені зони ЗОЕНЦ.

Роботи з благоустрою та впорядкуванню території продовжуватимуться й надалі у рамках щорічного весняного природоохоронного заходу ”Місячник саду і лісу” (березень, квітень) оскільки територія ЗОЕНЦ велика і всі заплановані заходи ще не виконані.

Відділ організаційно-масової роботи.
Кiлькiсть переглядiв: 382