Засідання методичного дня в ЗОЕНЦ

17 січня 2018 року у конференц-залі ЗОЕНЦ відбулось засідання методичного дня. На порядку денному були розглянуті наступні питання:

1. Екологічний тренінг на тему: „Твоя планета у твоїх руках”.

2. Огляд періодичних видань за грудень 2017 року.

Самойлова А.В., завідувач відділу екології та природоохоронної роботи ЗОЕНЦ, з власного досвіду роботи показала, роз’яснила і провела з педагогами ЗОЕНЦ екологічний тренінг на тему: „Твоя планета у твоїх руках”. Тренінг проведено з метою показати взаємозв’язок людини і природи, поглибити знання педагогів про основні закони природи, формувати вміння розв’язувати екологічні задачі, ознайомити з сторінками минулого та з сучасними проблемами рідного краю, а також розвивати логічне мислення, уміння працювати в групі, прищеплювати любов до природи та оберігати її скарби.

Тренінг – це особлива форма навчання, під час якої людина максимально оволодіває новими знаннями, отримує нові навички, переглядає власні цінності та пріоритети, коригує, удосконалює та розвиває певні якості та властивості своєї особистості, обирає для себе такі форми та методи поведінки, які відповідають саме її ситуації та індивідуальності.

Серед інших форм навчання саме тренінг дає можливість на 90% засвоїти отриману інформацію.

Ще Конфуцій казав: Послухайте - і ви забудете, подивіться - і ви запам’ятаєте, зробіть - і ви зрозумієте.

Алла В’ячеславівна розпочала тренінг, на якому розглянула проблему, що на сьогодні, є найактуальнішою, це забруднення навколишнього середовища.

Тренінг розпочався з знайомства учасників, які називали своє ім’я і повертаючись до сусіда з ліва говорили компліменти. Обговорили і записали правила тренінгу, а також очікувані результати.

За допомогою метода „Групової дискусії”, педагоги активно обговорили дилеми із „Зеленого пакету”.

Весело, інформативно учасники виконували вправу „Рольові ігри” за допомогою метода „Мозкового штурму”. Учасникам запропонували записати ті екологічні проблеми, які стосуються саме нашого регіону. Поділившись на групи за допомогою карток, висвітлювали дані проблеми у вигляді Новин, Ток-шоу і Конференції.

Підсумком тренінгу була цікава вправа методом моделювання, учасники самостійно проводили досліди, а саме: 1) Дослід, який демонструє, як розповсюджується радіація у повітрі; 2) Дослід, який демонструє як вода потрапляє до наших річок та в землю.

Робота проходила в атмосфері творчості, співпраці та взаєморозуміння.

Загалом, під час тренінгу були детально опрацьовані наступні питання:

§ Проблема вирубки лісу нашого регіону;

§ Загазованість повітря;

§ Відсутність велодоріжок в м.Ужгород;

§ Забруднення водойм;

§ Виснаження грунту;

§ Небезпечні рослини м.Ужгород (борщівник, амброзія).

Друге питання засідання методичного дня, Кремінь О.І., завідувач відділом інформаційно-методичної роботи ЗОЕНЦ, зробила експрес-огляд методичної літератури за грудень 2017 рік.

/Files/images/mr/P1171974.JPG/Files/images/mr/P1171981.JPG/Files/images/mr/P1171986.JPG/Files/images/mr/P1171993.JPG/Files/images/mr/P1171994.JPG/Files/images/mr/P1171996.JPG/Files/images/mr/P1172000.JPG/Files/images/mr/P1172001.JPG/Files/images/mr/P1172004.JPG/Files/images/mr/P1172008.JPG/Files/images/mr/P1172011.JPG/Files/images/mr/P1172014.JPG

Підготувала:

завідувач відділу інформаційно-

методичної роботи

Кремінь О.І.

Кiлькiсть переглядiв: 453