Педагоги побували у ролі юннатів

Або про родзинку, з якої розпочалось четверте засідання методичного дня, що днями пройшло в ЗОЕНЦ.

/Files/images/mr/P4112886.JPG

Розповідаючи про впровадження нестандартних форм у навчально-виховному процесі еколого-натуралістичного спрямування, методист відділу біології та експериментально- дослідної роботи, Олександра Токарєва, наголосила на квестах. Оскільки саме конкурси сприяють розширенню і поглибленню знань з біології та екології, а також розвивають в учнів ініціативу й творчу активність.

/Files/images/mr/P4112893.JPG

Активними далі стали і самі учасники методдня. Їм методист роздала завдання квестів. І розпочалось найцікавіше: дорослі, як діти, раділи кожному виконаному пункту і хвалилися, що вдалося правильно відгадати загадки, скласти прислів’я та сканворд про ранньоквітучі рослини й кросворд про воду. Залюбки, використовуючи принцип дешифратора, перетворювали числа на назви рослин і тварин. Також за малюнками складали карту „Атмосфера”. Тут юннатам необхідно орієнтуватись у будові газової оболонки Землі, яка захищає її від негативних впливів і завдяки атмосфері існує життя на нашій планеті.

/Files/images/mr/P4112900.JPG

Продовжився методдень виступом керівника гуртка «Природа рідного краю» Вікторії Фляшко. Гурток діє на базі Хустської філії ЗОЕНЦ «Нарцис». У своїй методичній розробці педагог віддає перевагу екскурсіям, які є первісною і природною школою для дітей. Ще у 1866 році великого навчального значення екскурсіям у природу надавав О.Герд. Він писав, що екскурсії повинні служити доповненням до уроку. І «увага дітей повинна бути направлена головним чином на те, що не можна спостерігати у школі. Екскурсії повинні показати дітям взаємні відносини царств природи та пов᾿язати набуті дітьми відомості з природничим наук у єдине ціле..." Крім того, поєднуючитеоретичні знання з практичними спостереженнями та дослідами під час екскурсій в природу формується, що немаловажливо, в учнів екологічна свідомість. Саме цьому й підпорядкована діяльність згаданого гуртка.

/Files/images/mr/P4112892.JPG

Цікавою та змістовною також пройшла презентація методиста відділу інформаційно-методичної роботи Оксани Кремінь, яка присвячувалась «Дзвонам Чорнобиля». Це надзвичайно актуально в переддень 32 річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

/Files/images/mr/P4112903.JPG

Слід зауважити, що під час проведення методдня, прозвучали слушні пропозиції щодо розробок з боку заступника директора з навчально-виховної роботи екоцентру Василя Кузьми. Зокрема, щодо оформлення та подачі тем доповідей. Необхідно більше насичувати методдні рухливими завданнями та інтерактивними тренінгами і серед педагогів.

/Files/images/mr/P4112908.JPG

Людмила Бокій

завідувач відділом інформаційно- методичної роботи ЗОЕНЦ
Кiлькiсть переглядiв: 390