/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 055.jpg Збережемо красу Карпат!

„Ми проти вирубки ялинок!” – під таким гаслом проходить щорічна акція „Збережемо красу Карпат” у Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді. Мета акції – переконати жителів міста в тому, що слід відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев і показати згубні наслідки вирубування лісів. Акція спрямована не лише на запобігання незаконному вирубуванню сосен та ялин, а й на формування громадської думки щодо «ялинкової» проблеми шляхом пропаганди заміни живих дерев композиціями з гілля, яке залишається в лісі на місці санітарних рубок, у лісосіках, прикрасами із паперу, різноманітного використаного матеріалу тощо.

Щороку заходів у рамках акції стає все більше і більше, нашим вихованцям подобається творча діяльність, а особливо коли вона допомагає зберегти навколишній світ. Починали ми з конкурсу на кращі вироби з різних матеріалів, що зможуть замінити ялинку. На сьогодні ми проводимо виставки, екологічні тренінги, майстер класи з виготовлення прикрас з паперу, природного матеріалу якими можна оздобити оселю замінивши ялинку і натуральні гілки. Педагоги екологічного центру разом із юннатами виготовляють іграшки, сніжинки, ялинки, віночки із паперу і побутових відходів.

15 грудня акція розпочалась з майстер класу по виготовленню різдвяного віночка на двері з кольорового паперу. Діти із задоволенням зробили гарні різнокольорові віночки. Кожен учасник майстер класу забрав свій виріб додому. Разом з батьками діти зможуть прикрасити віночки бантиками та блискітками, а потім повісити їх на двері. Таким чином, завдяки нашим юннатам, ми передаємо наше гасло та мету акції батькам, їх друзям, знайомим та сусідам.

Використання хвойних залишків, природного матеріалу який можна знайти у парках та скверах міста збереже життя багатьом деревам і дасть відчутний економічний ефект, а вміння робити своїми руками прикраси для оселі не тільки збереже сімейний бюджет, а і навколишній природній світ. Не забувайте про це перед тим як починаєте готуватись до зимових свят.

Завідуюча відділом екології
та природоохоронної роботи ЗОЕНЦ – Самойлова А.В.

/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 007.jpg

/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 063.jpg

/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 053.jpg

/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 036.jpg

/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 064.jpg

/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 061.jpg

/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 047.jpg
/Files/images/ekologya/різдвяні віночки з паперу 15.12.17 031.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 443