Екскурсія „Лісоутворюючі породи замкової гориˮ

Ліс – безцінний дар природи. Значення його неможливо переоцінити. Ліс – одне з джерел кисню на Землі. Він очищує повітря від забруднення, захищає від руйнування ґрунти, впливає на рух і температуру повітря, є домівкою для багатьох видів тварин.

В Закарпатті ліси займають близько половини всієї території.Тут можна зустріти світлі сонячні діброви, тінисті бучини, похмурі величні ялинові та смерекові ліси. Не випадково Східні Карпати називають Лісистими, а південно-східну частину гір – Буковиною.

А ще ліс – це здоров'я і відпочинок людей у будь-яку пору року.

Для юннатів екоцентру ліс – захоплива книга, яка відкриває таємниці природи для тих, хто вміє уважно слухати і спостерігати.

Не стала винятком і чергова екскурсія до околиць Невицького замку „Лісоутворюючі породи замкової гориˮ, під час якої вихованці гуртків „Юні користувачі персонального комп’ютераˮ, „Юні акваріумістиˮ, „Юні садівникиˮ дізналися більше про основні лісоутворюючі породи, правила поведінки у лісі.

/Files/images/bologya/IMG_3170.JPG

/Files/images/bologya/IMG_3169.JPG

Біля підніжжя Замкової гори учні ознайомилися із інформаційними стендами Ужгородського лісового господарства, довідалися багато цікавої інформації про такі звичні для них дерева і кущі, як: бук лісовий, дуб звичайний, клен гостролистий, клен-явір, гіркокаштан звичайний, липа серцелиста, ясен звичайний, береза бородавчаста, вільха клейка, горобина звичайна, осика, сосна чорна, ялина європейська, ліщина звичайна.

Найбільш романтичною частиною екскурсії для дітей стало відвідування руїн середньовічного Невицького замку, який вважається визначною пам'яткою оборонної архітектури на українських землях. Зі стін замку учасники екскурсії милувалися чудовою панорамою долини річки Уж, вглядалися вдалину на оповитий туманом Ужгород.

/Files/images/bologya/IMG_3186.JPG

Після такої змістовної екскурсії на юннатів чекав відпочинок, обід біля вогнища, незмінне печене сало і картопля. Стомлені, але сповнені нових вражень, поверталися додому, щоб відпочити і підготуватися до продовження навчання.

/Files/images/bologya/IMG_3177.JPG

/Files/images/bologya/IMG_3183.JPGВеличканич О.М., завідувач відділу біології та дослідницько-експериментальної роботи

Кiлькiсть переглядiв: 443