Змістовний відпочинок юннатів у таборі «Молода гвардія»

З 28 вересня до 18 жовтня юннати екоцентру провели незабутні дні в Українському дитячому центрі «Молода гвардія».

Вихованці гуртків «Юні акваріумісти» Кузьма Ян, Кузьма Микита та Костелей Олена під час Х тематичної зміни «Козацького роду нащадки» взяли участь у Всеукраїнському форумі учнівських трудових об’єднань.

Насичено і цікаво проходили дні відпочинку у таборі, сповнені важливих справ і захопливих розваг.

У рамках Всеукраїнського форуму учнівських трудових об’єднань діти побували на екскурсіях до Одеської національної академії харчових технологій та до Одеського державного аграрного університету, агропідприємства «Еврика» та лабораторії «Сингента», взяли участь у сільськогосподарському квесті «Аграрний марафон». До речі, за підсумками квесту Кузьму Микиту нагороджено грамотою за І місце, Кузьму Яна – грамотою за ІІІ місце.

Під час екскурсії до лабораторії «Сингента» юннати дізналися багато цікавого про аналіз насіннєвого матеріалу, спостерігали за процесом відбору проб зерна для перевірки його якості і виявлення хвороб рослин. На агропідприємстві «Еврика» дітей ознайомили із сучасними методами переробки харчової сировини на консервацію вищого ґатунку.

30 вересня у «Зоряній» та «Сонячній» Січі розпочалася спортивно-патріотична гра «Ми – козацького роду нащадки». Загони перетворилися на «козацькі курені». Маленькі «козаки» мали змогу помірятися силами під час змагань з метання булави і диска, пройшли смугу перешкод «Козацькими шляхами», спробували встановити намет, розвести багаття, навчилися в’язати вузли. Також діти взяли участь у «Естафеті мужності», конкурсах на знання історії козацтва «Без минулого нема майбутнього» та лікувальних властивостей рослин, пройшли дешифрувальний іспит «Лист турецькому султану» тощо.

Патріотизм – важливе почуття, адже плекати у серці любов до Вітчизни, бути готовими захистити її від ворогів, утверджуючи її і своїми натхненними словами, і думками, і справами – високоморальний обов’язок кожної людини.

11 жовтня, напередодні Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці, на нижньому плато дитячого центру неподалік від споруд табору «Зоряний» діти – учасники зміни «Козацького роду нащадки» висадили сосновий сквер, який вирішили назвати «Козацьким». Сосна – це емблема життєвої сили, міцності та сили характеру. Як вічнозелене дерево, вона символізує довголіття і безсмертя.

Звичайно, найбільше запам’яталися юннатам екскурсії містом-героєм Одесою, морська прогулянка на лайнері вздовж узбережжя, захоплива вистава Одеського цирку, виступи на сцені концертного залу, прогулянки пляжем!

Під час перебування у таборі діти не тільки змістовно відпочили і набралися сил, але й здружилися, навчилися працювати у команді і вболівати за спільну справу!

Завідувач відділу біології О.Величканич

Кiлькiсть переглядiв: 449