Майстер-клас "Виготовлення писанки-зернівки"

26 березня педагогами екоцентру було проведено майстер-клас із виготовлення Великодніх писанок-зернівок для юннатів екоцентру та учнів загальноосвітніх шкіл міста.

Мета заходу: залучення юннатів до вивчення Великодніх традицій, розвиток творчих здібностей, уяви та фантазії, творча самореалізація вихованців.

Під час майстер-класу діти дізналися, що головною відмінністю та перевагою писанки-зернівки є те, що в поєднані з досить могутніми та сильними словʼянськими символами, насіння, яке являється символом добробуту, родючості, чистоти, надає їм ще більшої могутності.

Зерно являє собою символ життя, має в собі заряд позитивної енергії сили майбутнього паростку. Мистецтво викладання орнаментів з насіння рослин органічно і природно поєднує сьогоденність з давниною, енергію життя з мудрістю природи. Особливу актуальність набуває воно у наш час, коли людство, досягнувши технічних висот, замислюється про свої корені, прагне оберігати навколишнє середовище.

Писанки-зернівки створюють шляхом викладання насіння різних культур (половинки гороху та квасолі, насіння льону, рис, гречка, просо) на видуті яйця або вирізані деревні основи. Для створення фону використовують манну та кукурудзяну крупу, а для надання писанці темного забарвлення – мак. Для викладення ромашки можна використати насіння гарбуза, огірка.

І головне – учасники майстер-класу переконалися, що писанки – маленьке диво, яке кожен може зробити сам!

Після майстер-класу з дітьми було проведено рухливі екологічні ігри та конкурс малюнку на асфальті.

/Files/images/bologya/IMG_2479.jpg/Files/images/bologya/IMG_2484.jpg/Files/images/bologya/IMG_2485.jpg/Files/images/bologya/IMG_2488.jpg/Files/images/bologya/DSCN2990.JPG/Files/images/bologya/IMG_2489.jpg/Files/images/bologya/DSCN2993.JPG/Files/images/bologya/DSCN3012.JPG/Files/images/bologya/DSCN3005.JPG/Files/images/bologya/DSCN3004.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 388