Мама – найдорожча людина в світі!

/Files/images/orgmas1/happy_mother_day.jpgДень Матері відзначається у другу неділю травня, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері.

Вперше організувала День Матері американка із Філадельфії Анна Джарвіч у 1910 році. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже й у Львові. Ініціатором урочистостей була редактор тижневика «Жіноча доля» Олена Кисилевська. Відтоді в другу неділю травня День Матері відзначали дуже широко. З 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, свято Матері повернулось в Україну.

Жінка споконвіку вважалася берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Для українців образ Матері триєдиний. Любов до рідної неньки переросла у глибоку пошану до Матері Божої, яка завжди була покровителькою українців, та невгасиму палку любов, що втілювалася у вічній боротьбі, до Матері-Батьківщини.

Любов матері... Що може бути сокровенніше? Жінка-мати – лаконічно, але водночас так багато... У нас підсвідомо живе довіра до неї, ми знаємо, що мати не відвернеться від своєї дитини, її любов сильніша за буденні образи. Ніхто так, як вона, не здатен відчути і зрозуміти зранену душу. Її серце щемить, коли дитині погано, вона співпереживає з нею, уміє поспівчувати.

/Files/images/orgmas1/koli-svyatkyyt-den-materi-2017-v-Ukraini-yakogo-chisla-1.jpgВеличезну роль у вихованні дітей відіграє перша, найрідніша у світі людина – рідна матір. Саме від неї залежить релігійне виховання дитини і саме мати прищеплює любов до рідної землі. Історія України дуже жорстока і кривава. Було чимало таких моментів, що, здавалося, українська нація може зникнути з лиця землі. Але не менше ця земля славиться національними героями, яким ми завдячуємо своєю незалежністю. У вихованні справжніх патріотів велика роль відводиться матері, яка завжди боролася за духовне збереження своїх дітей, щоб вони були свідомими українцями, пам'ятали свою національну спадщину і походження та виростали на користь своєї держави.

На долю української матері випало чимало болючих випробувань, але вона завжди знаходила силу і мужність їх зносити, бо вірила в опіку Божої Матері і мала надію, що здійсниться бажання багатьох поколінь – відродиться незалежна Україна. Упродовж віків українська мати попри всі нещастя і страждання зуміла передати своїм дітям любов до всього рідного.

У день вшанування матерів варто зупинити на мить шалений ритм життя і задуматися, чи не забули ми раптом про свою найдорожчу у світі людину. Тому що це день пам'яти про матерів цілого світу, коли віддається належне їхній праці і безкорисливій жертві задля блага своїх дітей.

12 червня 2017 року в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі відбувся масово-виховний захід до Дня Матері з метою виховання підростаючого покоління поваги й уваги до своїх близьких і рідних матерів.

Розпочався захід словами привітання із днем Матері директора екоцентру Геревича Олександра Васильовича.

В програмі свята юннатам було продемонстровано презентацію про історією виникнення свята також вихованці подивились цікавий і повчальний відеоролик: „Притча про Маму…”

Підсумком заходу стала пісня „Мамина сорочка” у виконанні вихованки гуртка „Народна іграшка”- Повханич Ангеліни.

/Files/images/orgmas1/18452486_1911287525753196_808230167_o.jpg/Files/images/orgmas1/18452269_1911287392419876_790379002_o.jpg

/Files/images/orgmas1/18471924_1911287485753200_2043581832_o.jpg

/Files/images/orgmas1/18451919_1911287382419877_35293966_o.jpgМама - це та стіна, той фундамент, підтримка, які дають змогу встояти, втриматись. Ніхто так не порадіє і не поплаче з нами, як мама. Вона - сонце й небо. Адже саме мати дає життя і веде по життю.

Вітаємо всіх матерів з їхнім Днем. Нехай ваші діти цінують вас, люблять вас, дають своїм дітям те тепло, яке повсякчас отримують від вас.

Підготувала: методист
організаційно-масового відділу
Кремінь О. І.
Кiлькiсть переглядiв: 529