День відкритих дверей

Ось, нарешті, і відірвався перший осінній листочок з календаря нового 2017-2018 навчального року.

Попереду новий навчальний рік. Який буде сповнений цікавими подіями, незабутніми зустрічами, веселими іграми, конкурсами, екскурсіями та багатьма іншими різними справами. Цей рік відкриє перед юннатами нові горизонти пізнання себе і світу а педагогів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей.

22 вересня 2017 року, Закарпатський обласний еколого-натуралістичний центр вітав дружню юннатівську родину зі святом „Дня відкритих дверей”. В рамках свята було проведено Всеукраїнську акцію „День юного натураліста” та Всесвітню акцію „Голуб миру”.

/Files/images/orgmas1/P9220985.JPG/Files/images/orgmas1/P9221010.JPG/Files/images/orgmas1/P9220965.JPG

Святковий день розпочався гучними оплесками, щирими посмішками, адже він приготував багато приємних несподіванок та палких привітань, нових вражень та радісних хвилин у колі юннатівських друзів, мудрих наставників-педагогів та почесних гостей закладу: Мальцева Надія Якимівна – ветеран освіти і юннатівського руху, Рішко Адальберт Адальбертович – високопрофесійний природо охоронець, педагог, ветеран юннатівського руху, Гриньо Михайло Михайлович – голова громадської ради при Закарпатскій ОДА, член обласної колегії департаменту освіти і науки, Мигаль Андрій Володимирович – кандидат біологічних наук, викладач кафедри лісництва географічного факультету УжНУ, Сікура Антоніна Олексіївна - старший викладач кафедри генетики, фізіології рослин і мікробіології, Бауман Тіберій Омельянович - голова громадської організації Закарпатського товариства охорони природи.

Традиційно, свято розпочалось гімном України, під його звучання юннати підняли прапор.

/Files/images/orgmas1/P9220976.JPG/Files/images/orgmas1/P9220974.JPG

Відкрив свято директор ЗОЕНЦ Геревич Олександр Васильович, який привітав колег і всіх присутніх з початком нового навчального року, побажав юннатам та педагогам плідної роботи, творчого піднесення, позитивних вражень, щоб юннатівська сім’я збагачувалася здобутками й міцніла добром.

Радість традиційного нашого свята разом з нами розділяли почесні гості , які у своїх виступах, привітали юннатів з новим навчальним роком. На згадку від дирекції ЗОЕНЦ гості отримали подяки та саджанці магнолії вирощені на шкілці декоративних рослин.

/Files/images/orgmas1/P9221001.JPG/Files/images/orgmas1/P9221003.JPG

Юннати вітали всіх присутніх декламувавши вірші й співали пісні.

/Files/images/orgmas1/P9221019.JPG/Files/images/orgmas1/P9221025.JPG

Еколого-просвітницький ляльковий театер „Екознайки” привітав присутніх виставою під назвою: „Пригоди в лісі”, яку всі учасники заходу з великим задоволенням дивились.

/Files/images/orgmas1/P9221038.JPG/Files/images/orgmas1/P9221039.JPG/Files/images/orgmas1/P9221042.JPG

Педагоги ЗОЕНЦ провели з юннатами та гостями оглядову екскурсію навчальними приміщеннями, лабораторіями, познайомили з мешканцями куточка живої природи, з виставкою урожаю зібраного на навчально-дослідній земельній ділянці під назвою „Щедрість рідної землі”.

/Files/images/orgmas1/P9221059.JPG/Files/images/orgmas1/P9220959.JPG

Традиційно було представлено експедиційне спорядження та натуралістичне обладнання – намет, катамаран, човен, столик для роботи з визначниками, мікроскопи, біноклі, лупи, GPS – прилад, які використовуються під час навчально-польових практик та експедицій.

На території дендрарію для наших юних гостей був підготовлений ігровий майданчик "Живий світ дендрарію ЗОЕНЦ" педагогами Величканич О.М. і Трацевською Л.М. Діти грали у інтерактивні ігри, призначені для використання лісовими педагогами, які працюють з дітьми в лісі, парку або іншому природному середовищі. Серед них "Впізнай плоди і шишки", "Назви птахів дендрарію ЗОЕНЦ", "Впізнай листочки дерев дендрарію", "Намалюй тварину", "Впізнай на дотик". Діти спостерігали явище капілярності у досліді із сірниками та явище повітропроникності деревини у досліді із дуттям у пагін липи і оцтового дерева. Учасники ігор із задоволенням покидали майданчик,а їх мами дякували за цікаві ігри. Сподіваємось, що ці діти стануть нашими юннатами у теперішньому або наступному навчальному році

/Files/images/orgmas1/P9221067.JPG

/Files/images/orgmas1/P9221062.JPG

Також всі юннати взяли участь у висадці куща калини – символа України, який напередодні виграли наші вихованці у конкурсній програмі свята лісу.

/Files/images/orgmas1/P9221051.JPG/Files/images/orgmas1/P9221053.JPG

Відомо, що 21 вересня є Міжнародним днем миру. В усіх куточках Землі проводились заходи присвячені цьому дню. Символом Дня миру є птах - голуб. Юннати ЗОЕНЦ також приєднались до Всесвітньої акції „Голуб миру” випустивши голубів у мирне і безкрайне небо.

/Files/images/orgmas1/P9221045.JPG/Files/images/orgmas1/P9221047.JPG/Files/images/orgmas1/P9221049.JPG

З любов’ю в серці і патріотичним настроєм діти малювали малюнки на бруківці на тему: „Голуб - символ миру”.

Святкова дискотека стала гарним завершенням урочистого свята.

Ми сподіваємось, що наш захід приніс море незабутніх вражень, позитивних емоцій, посмішок та виявить бажання займатись у творчих еколого-натуралістичних об’єднаннях ЗОЕНЦ. Впевнені, що новий навчальний рік для вихованців екоцентру буде успішним і стане яскравою сторінкою в історії загального юннатівського руху України.

Запрошуємо всіх Вас до нас!!!


Підготувала: методист відділу

організаційно-масової роботи

Оксана Кремінь


Кiлькiсть переглядiв: 428